O NAS PROJEKTI NOVICE GALERIJA POVEZAVE
......................

VIZITKA

Slovenski svet evropskega gibanja

Cankarjeva c. 1
1000 Ljubljana

T:01 241 02 92
F:01 241 02 93

E-mail

......................

 

 

PREDSTAVITEV


Slovenski svet evropskega gibanja je nevladna organizacija s sedežem v Ljubljani. Delujemo kot nacionalni svet Mednarodnega evropskega gibanja s sedežem v Bruslju.

Evropsko gibanje je nevladna organizacija, odprta za različne politične, ekonomske, socialne in kulturne trende v civilni družbi. Naš cilj je prispevati k vzpostavitvi združene, federalne Evrope na osnovi spoštovanja osnovnih človekovih pravic, mirovnih načel, demokratičnih principov svobode in solidarnosti ter udeležbe državljanov.

Mednarodno evropsko gibanje s sedežem v Bruslju je razvilo mrežo 41 nacionalnih svetov in 24 pridruženih članic, ki delajo z namenom povezovanja predstavnikov iz evropskih združenj, političnih strank, podjetij, sindikatov in drugih predstavnikov civilne družbe.

Evropsko gibanje je tudi edina tovrstna nevladna organizacija, ki pokriva skoraj celotno Evropo - torej države EU, države kandidatke kot tudi države ne-kandidatke, in kot taka nudi učinkovito širjenje informacij z večkratnim učinkom po celi Evropi. Priložnost za podporo Evropskemu gibanju je tako dana vsem, ki želijo, da Evropa postane močnejša, bolj demokratična in učinkovita unija z močnim glasom na mednarodni ravni.

Statut (.pdf)

Pristopna izjava (.pdf)

Upravni odbor SSEG je na svoji 1. seji dne 18. 3. 2011 sprejel sklep o višini clanarine, ki znaša za leto 2011 20,00 EUR.

 

English

...........................

GALERIJA

Evropa na ves glas

Ljubljanski kongres

...........................

 


© 2010 Slovenski svet evropskega gibanja | webmaster(at)evropskogibanje.si